PVC stolarija

PVC stolarija je višestruko korisna za vaš dom ili poslovni prostor. Ukoliko ste ugradili kvalitetnu PVC stolariju, ostvarićete veliku uštedu u potrošnji električne energije u letnjem i zimskom vremenskom periodu.

Savremeno doba življenja postavlja visoke kriterijume po pitanju kvaliteta izolacije stambenog i poslovnog prostora. Najvažniji kriterijum pri odabiru stolarije je termo i zvučna izolacija kako bi se rasipanje energije svelo na minimum. Visoke izolacione vrednosti obezbeđuju nisku potrošnju energije – i do 76% manje  nego kod starih prozora

PVC stolarija omogućava izuzetnu zvučnu izolaciju i smanjuje nivo buke koji dopire u vaš dom čime vaš boravak u prostoru čini prijatnim.

Savremena tehnologija je sastavni deo naše svakodnevice. Zašto ne bi bilo tako i sa Vašim prozorima? Sa REHAU su Vam otvorene sve mogućnosti – bez obzira da li tražite neobičan dizajn, održive proizvode ili pametna rešenja.

Pravovremeno se odlučite za nove energetski štedljive REHAU prozore. Tako ćete značajno smanjiti sopstvenu energetsku potrošnju i uštedeti novac.

REHAU PVC Stolarija

Rehau je svetski lider u proizvodnji koji nudi pouzdan kvalitet i dizajn. Stolarija je izrađena od visokokvalitetnih materijala koji su izuzetno otporni na atmosferske uticaje i jednostavni za održavanje.

Više od 60 godina iskustva u proizvodnji čine REHAU pravim izborom za provereno pouzdan sistem koji obezbeđuje dugotrajnost stolarije u vašem domu što dokazuje i dužina garancije koju naši klijenti dobijaju.

Prednosti REHAU PVC stolarije:

  • Odlična zvučna i toplotna izolacija
  • Smanjenje potrošnje električne energije
  • Najbolji odnos cena – kvalitet
  • Otpornost na Uv zračenje
  • Visoka bezbednost
  • Jednostavno održavanje

Aluminijumska stolarija je mehanički spojena u uglovima koji se vremenom počnu kvariti kako se aluminijum širi i skuplja sa promenjivim temperaturama. Oštećeni spojevi dovode do prolaska vazduha i problema sa vlagom. Ovakva situacija znači da aluminijumske prozore treba popraviti, prefarbati i na kraju zameniti na svakih 10 godina.

Za razliku od drvenarije i ALU stolarije, PVC stolarija ne truli i ne rđa i lako se prilagođava svim vremenskim uslovima. Obzirom da ne reaguje na temperaturne razlike, PVC stolarija ne propušta vlagu unutar prostora i idealno je rešenje kod problema vlažnih prostorija.

Jednom postavljena, ova stolarija traje čak i do 50 godina bez ikakvih deformacija.

 

Studija iz 2006. godine koju je sproveo „Building Research Establishment“ pokazala je da prozori izrađeni PVC formulacijom visokih performansi u REHAU-u imaju radni vek od najmanje 35 godina u Severnoj Americi, do čak 50 godina u Evropi u optimalnim uslovima.

To je minimalno 10 godina duže od prethodno prihvaćenog industrijskog standarda od 25 godina za PVC i 20 godina duže od prosečnog 15-godišnjeg veka trajanja aluminijuma.

PVC Stolarija – Energetska efikasnost

Smanjite troškove potrošnje energije do 45% boljim toplotnim performansama koristeći naše vinil prozore i vrata za domaćinstva, poslovne zgrade, apartmane i hotele.

PVC prozori i ostali elementi imaju izuzetnu energetsku efikasnost zbog same prirode materijala, koji je loš provodnik toplote.

PVC profili se spajaju zavarivanjem pa samim tim čine jednu celinu što ih čini kompaktnim i eliminiše rasipanje energije. Profili sadrže komore ispunjene vazduhom i može ih imati od 2 do 8. Broj komora direktno utiče na koeficijent prolaska toplote.

Stakleni paneli unutar ramova su najčešće dvostruki i ispunjeni su inertnim gasovima, koji onemogućavaju gubitke energije. Stakla su generalno najveći “krivci” za gubitke toplotne energije u domu, a stakla unutar PVC okvira mogu imati i zaštitne premaze ili folije, koje ne samo što sprečavaju gubitke toplote, već i sprečavaju štetno UV zračenje u unutrašnjosti doma.

Ugradnja PVC stolarije

Kako bi ste imali dugotrajnu i funkcionalnu stolariju u vašem prostoru, osim kvalitetnih profila, stakla i okova, vrlo je bitna is ama montaža koja treba biti obavljena pravilno i kvalitetno.

Ugradnja stolarije zahteva stručnost i znanje. Ukoliko se ovaj segment ne ispoštuje, ubrzo može doći do neželjenih problema u funkcionisanju.

Samo profesionalnom ugradnjom PVC stolarije osiguravate njenu dugovečnost i izolacionu vrednost.

PVC stolarija