PVC & ALU stolarija

 

PVC primena u građevinarstvu

PVC je skraćenica za polivinil-hlorid, i predstavlja moderan, veštački, termoplastični materijal.

Zahvaljujući ovoj osobini može se lako oblikovati, menjati i prilagodjavati različitim potrebama i željama.

PVC je najviše zastupljen u gradjevinarstvu, čak 85 procenata proizvedenog PVC koristi se baš u ovoj oblasti.

Jedan od najverovatnijih razloga za to je svakako njegova dugovečnost, koja se procenjuje i na nakoliko decenija, a potencijal korišćenja i do 100 godina. PVC je materijal koji je otporan na koroziju, rdju, vlagu, mehaničke udarce, abrazivna sredstva i zbog toga je našao veliku primenu u savremenom svetu. Takodje, PVC spada u materijale otporne na vatru, odnosno teško je zapaljiv.

 

PVC stolarija

Prozori i vrata koji ne dihtuju dobro propuštaju više vazduha nego što je to predvidjeno. Na taj način prostorije se zimi brže hlade a leti brže greju. Ono što je karakteristično za PVC stolariju je da imaju veliki koeficijent nepropustljivosti, što im daje prednost u odnosu na druge vrste stolarije.

Na ovaj način značajno se mogu smanjiti računi za grejanje, odnosno hladjenje doma. Sam koeficijent uštede zavisi od toga šta se izabere, da li pretokomorni ili šestokomorni profili ali i vrsta stakla koje će se postaviti. Bez obzira da li renovirate vaš dom ili ga tek gradite, PVC stolarija je moderan, kvalitetan, pristupačan i na dugi niz godina isplativ izbor.

Zbog svoje strukture koja je sastavljena od više komora omogućava apsorpciju zvučnih talasa, i znatno povećava zvučnu izolaciju, a zahvaljujući okovima postiže se savršena nepropusnost toplote zimi, odnosno hladnoće leti.

Kada se jednom postavi ne zahtjeva nikakva dodatna ulaganja ili troškove održavanja. Direktno je otporna na spoljne uticaje (kiša, sunce, sneg). Jednostavna je za održavanje i čišćenje što je važno za sve one koji ne žele ili ne mogu odvojiti više vremena za takve poslove. Pored toga što pruža osjećaj udobnosti, pvc stolarija štedi energiju koja je potrebna za hlađenje ili grijanje Vašeg životnog prostora.